OLKA-pisteellä Kajaanin Seudun Diabetesyhdistys ry 14.11.2022

Maailman diabetespäivää vietetään maailmanlaajuisesti joka vuosi 14. marraskuuta. Päivä on insuliinin toisen keksijän Frederick Bantingin syntymäpäivä. Teemapäivän taustalla ovat Kansainvälinen diabetesliitto IDF ja Maailman terveysjärjestö WHO.

Kampanjointi tavoittaa vuosittain miljoonia ihmisiä, ja mukana on diabetesjärjestöjä ja muita yhteisöjä 145 maasta. Päivän tarkoituksena on kiinnittää maailmanlaajuisesti huomiota diabetekseen, toisaalta kyse on diabeteksen kanssa elävien vuotuisesta juhlapäivästä. Vuodesta 2007 se on ollut myös yksi YK:n vuotuisista teemapäivistä.

Ensimmäisen kerran Maailman diabetespäivää vietettiin vuonna 1991. Suomessa sitä on vietetty alusta asti. Maailman diabetespäivän tunnus on sininen ympyrä.

Maailman Diabetespäivä 2022 HYVÄ HOITO KANTAA HUOMISEEN
Yli 90 % diabeteksen hoidosta on omahoitoa.
Saatko sinä tarvitsemasi välineet, ohjauksen ja tuen?
Monet diabetesta sairastavat eivät ole päässeet pitkään aikaan lääkärin vastaanotolle. Ratkaisuksi esitetään diabetesosaamiskeskusten perustamista.

Kainuun keskussairaalan OLKA-pisteellä Kajaanin Seudun Diabetesyhdistys tavattavissa 14.11.2022 klo 9:00 - 12:00. Tarjolla hyvää diabetestietoutta ja asiaa tyypin2 biabeteksen ehkäisystä.

Tervetuloa juttelemaan kanssamme!

Alkuaika: 09:00

Loppuaika: 12:00

Kunta: Kajaani

Tapahtuman osoite: OLKA-piste - Kainuun keskussairaala, Sotkamontie 13, Kajaani

Järjestäjän yhteyshenkilö: Anja Kemppainen

Organisaatio: Kajaanin Seudun Diabetesyhdistys ry

Puhelinnumero: 044 513 1488

Sähköpostiosoite: kemppainen.anja@gmail.com