Sijainti

Otanmäki on kaupunkimainen vireä taajama, joka sijaitsee valtatie 28:n varrella. Sieltä on hyvät liikenneyhteydet Kajaanin keskustaan, länsirannikolle Ouluun sekä 5-tietä etelään.

Vuodenvaihteen jälkeen Otanmäki on Kajaanin eteläisen alueen keskuspaikka. Otanmäki on lähellä Suomen neljänneksi suurinta järveä - Oulujärveä. Otanmäestä on lyhyt matka Kainuun suurimpiin hiihto- ja matkailukeskuksiin, joten Otanmäki on ihanteellinen paikka, josta voi hankkia vaikka edullisen kakkosasunnon ja käydä sieltä käsin laskettelemassa esim. Vuokatissa, Paljakassa tai Ukko-Hallassa.

Otanmäessä on myös useita harrastusyhdistyksiä mm. urheilu- ja metsästysseuroja. Otanmäki on entinen kaivospaikkakunta. Kaivostoiminnan loppumisen jälkeen Otanmäki on kehittynyt erityisesti metalliteollisuuden ja konepajaosaamisen suuntaan, jonka suurimpina yrityksinä toimivat Talgo Oy ja Katera Steel Oy. Otanmäessä on tarjolla hyviä kaavoitettuja teollisuustontteja.

 

Palvelut

Otanmäessä on päivittäistavarakauppa, apteekki, pankki, ravintola, kirjasto sekä lasitaidepaja, jossa tehdään monenlaisia erinomaisia lasitöitä mm. ikkunakoristeita, koristelautasia, koruja ja muita lasitöitä joko tekijöiden tai asiakkaan malleista.

 

Liikunta- ja virkistysmahdollisuudet

Otanmäessä on pallo- ja urheilukenttä sekä maauimala, jossa on +26 asteinen vesi. Maauimalan vierestä lähtee pururata ja vaellusreitit, joita pitkin pääsee mm. Otanmäen lintuvesialtaalle, Talaskankaalle ja melkein mihin vain.

Otanmäen lintuvesialtaalla voit nauttia erämään hiljaisuudesta ja rauhasta. Siellä vaeltaessasi voit välillä pysähtyä keittämään kahvit ja paistamaan vaikka makkarat esim. Patalammen laavulle tai Pikku-Talasjärven rannalla olevalle kodalle tai laavulle. Otanmäen lähiympäristöstä löytyy myös erinomaiset marja- ja sienimaastot sekä metsästys- alueet metsästystä harrastaville. Talvella Otanmäen ympäristössä on hyvät valaistut hiihtoladut ja luistelualueet.

 

OTANMÄKI ON VIIHTYISÄ, KANSAINVÄLINEN JA VIREÄ ASUINTAAJAMA. TULE JA KOE SE ITSE.

Kalenteri