Etelä Kajaanin Kylät ry

 

Etelä Kajaanin Kylät ry on yhdistys, joka toimii Kajaanin eteläpuolella Halla-ahon, Hatulanmäen, Kivimäen, Lahnasjärven, Lehtovaaran ja Murtomäen kylien alueella. Yhdistys on perustettu vuonna 1979.

500 m2:n alueella on noin 180 taloutta, joissa asuu noin 240 asukasta. Kesäaikaan asukkaiden määrä lisääntyy. Kyliin muuttaneet ovat tuoneet alueelle uudisrakentamista ja vanhoja maalaistaloja on remontoitu vakituiseen käyttöön.

Kylämme sijaitsevat maaseudun ja metsän rauhassa. Luonnonläheisessä asuinympäristössä on tilaa luontoon liittyviin harrastuksiin  ja elämyksiin sieni- ja marjamaiden sekä metsästys ja kalastusmahdollisuuksien äärellä.Jo 10 kilometrin päästä kaupungista voi nähdä metsäneläimiä, sienestää, poimia marjoja ja liikkua upeassa puhtaassa luonnossa.

Kylällä olevia alueellisia palveluita ovat postipalvelut ( lähtevä posti noudetaan postilaatikosta), kotisairaanhoito ja vanhusten kotipalvelut. Halla-ahon kyläyhdistyksen ylläpitämä uimaranta ja Haukijärviyhdistyksen ylläpitämä uimaranta.  Ruuhijärven ja Valkeisen lammen virkistyskalastusalueet ja kaksi jätteenkeräyspistettä Hatulanmäessä ja Kivimäessä. Kirjastoauto ajaa kylien läpi kaksi kertaa kuukaudessa. Julkista liikennettä on kouluaikaan ja kutsuliikennettä vähintään kerran viikossa koululaisten loma-aikaan.

Keväisin yhdistyksen vuosikokous valitsee kylien asukkaista kylätoimikunnan, joka järjestää monenlaista kylätoimintaa, kuten virkistystoimintaa, retkiä, kursseja ja juhlia yhdessä alueella toimivien yhdistysten ja asukkaiden kanssa. Toimintaa järjestetään varainkeruutuotoin ja talkoin. Kylätoimikunta tekee yhteistyötä myös kaupungin, seurakunnan ja viranomaistahon kanssa.

Kylätapahtumia järjestetään kesäaikaan omassa kylätalossa Toimitupa Murtsikassa, Murtomäentie 1003 B ( ent Kansantalo) ja Lehtovaaran metsästäjien omistaman Lehtovaaran Erätalon tiloissa ja pihapiirissä, Piiraalantie 145 A. Tapahtumia järjestetään myös Lehtovaaran Haukijärvellä, Lahnasjärventie 424 yhdessä Haukijärviyhdistyksen kanssa.

Kyläyhdistyksen tapahtumista tiedotetaan kotisivuilla, paikallislehdissä Koti-Kajaanissa ja Kainuun Sanomissa sekä omilla Facebook -sivuilla. Kylätiedote jaetaan postitse pari-kolme kertaa vuodessa ja tiedotteet löytyvät myös alueen ilmoitustauluilta.

Yhdistyksen sähköposti on etelakajaaninkylatry@gmail.com. Yhdistyksen puh on 044 573 5770 (iltaisin). Kotisivut löytyvät osoitteesta https://etelakajaaninkylat.wordpress.com. 

Tervetuloa mukaan kyläyhdistyksen toimintaan!

 

Kalenteri