Joukokylä

Joukokylä sijaitsee Puolangan kunnan pohjoiskolkassa. Kylän länsipuolelta kulkee Kainuun vaarajakso. Naapurikyliä ovat lännessä Askankylä ja pohjoisessa Suolijärvi. Idässä kylä rajoittuu Suomussalmen kuntaan. Puolangan keskustaan on Joukokylästä matkaa 28 kilometriä. Lähimmät kaupungit ovat maakunnan pääkaupunki Kajaani 130 km sekä Oulu 160 km päässä.

Neljän tien risteyskohdassa, josta pääsee kulkemaan niin Puolangan kirkonkylälle, Pudasjärven kantatielle (78), Suomussalmelle kuin koilliseen Näljängän suuntaan. Kylän läpi kulkee UKK-vaellusreitti ja pohjoiseen menevä kelkkareitti. Lähin rautatieasema sijaitsee Kontiomäki-Oulu-radan varressa Vaalassa (n. 90 km). Joukokylästä Puolangan keskustaan kulkee kouluaikana bussivuoro aamulla ja iltapäivällä. 

Entinen Joukokylänkoulu toimiin nykyisin kyläyhdistyksen tapahtuma paikkana, sekä eri kerhot kokoontuvat myös täällä esim. Seniorikerho, Tietovisa, Kansalaisopiston askartelu ja käsityöpiiri, Seurakunnan ystävänkerho. Liikuntasali on myös vihitty kirkollisia tapahtumia varten.

 

                           

Kalenteri