Lehtikangas

Lehtikangas on Kajaanin taajama-alueella sijaitseva kaupunginosa, joka sijaitsee keskustan ja radan eteläpuolella. Alue on kasvanut etelään päin voimakkaasti sotien jälkeen. Tästä syystä paikalliset käyttävät alkuperäisestä alueesta nimeä Vanha Lehtikangas.

Alueellisen väestömäärän mukaan Lehtikangas on kaupungin suurin. Alueen asukasluku oli vuonna 2004 noin 11 500 henkilöä, kun lasketaan myös Vanhan Lehtikankaan alueet eli Petäisenniska, Variskangas, Palokangas, Laajankangas ja Hoikankangas.

 

 

Lehtkankaalta löytyvät kaikki palvelut. Siellä sijaitsee useta peruskouluja, päiväkoteja, kauppoja, terveysasema ja apteekki sekä posti. Lisäksi aluuelta löytyvät mm. Kainuun Prikaati sekä Petäisenniskassa sijaitsevat useat kymmenet yritykset.

Alueen rakennuskanta on osittain vanhaa ja Lehtikankaalla uusi ja vanha sekoittuvat yhteen, joten kerrostalojen välissä saattaa olla vanhoja puutaloja. Lehtikangas on miellytävä paikka asua ja alueen tontit ja talot ovat hyvin kysyttyjä.

Lehtkankaan Asukasyhdityksen toiminta-ajatuksena on alueen asukkaiden viihtyyyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisääminen.

Tule mukaan asukasyhdistystoimintaan!

Kalenteri