MYLLYLAHDEN KYLÄYHDISTYS / kyläsuunnitelma.

Miten Myllylahden kylän asutus on saanut alkunsa,siitä ei ole luotettavaa tietoa olemassa.Kohtalaisen uskottava kertomus on,että Rönty-niminen mies on tullut asumaan Kiantajärven niemelle,josta tuli sitten Rönnynniemi.Tästä asutus lienee saanut alkunsa.Kiantajärven lahteen laskevaan koskeen asukkaat ovat aikanaan rakentaneet myllyn,viljan jauhatusta varten,siitä koski ja joki on saanut nimen Myllyjoki ja lahti,johon joki laski,sai tietenkin nimen Myllylahti.

Röntylän pirttikoulu on perustettu v.1929.Koulu muuttui Myllylahteen helmikuussa v.1945.Myllylahden koulu lakkautettiin v.1992.

Maatalousnaisten Myllylahden naisosasto perustettu v.1951.                                                                                 Röntylän Maamiesseura perustettu muutama vuosi naisosaston perustamisen jälkeen.                                 Röntylän Maamiesseuran nimi muutettu Myllylahden Maamiesseuraksi v.1986.                                            Myllylahden Maamiesseura,maatalousnaiset ja kylätoimikunta,yhdistyivät Myllylahden kyläyhdistykseksi v.1991.Maantie myllylahteen,nykyiseltä nimeltä Myllylahdentie,valmistui v.1959.Kiekintie valmistui vuosien 1967-69 aikana. 

Kyläyhdistyksen toiminnankeskus on Kylätalo,joka on entinen koulun asuntola.Kylätalon omistaa Veikko Juntunen ja  hänen kanssaan kyläyhdistyksellä on käyttösopimus Kylätalon käytöstä.                                                                     

Kesällisen toiminnan keskus on Virtasalmen grillikodalla.Kyläyhdistyksellä on huoltovelvoite alueen siisteyden ylläpitämiseksi,ympäristön raivaamiseksi sekä polttopuiden hankkimiseksi.Grillikota on kaikkien käytettävissä noudattaen asiallisia tapoja.Virtasalmessa on suojattu venesatama laiturilla ja pudotuspaikalla.Kalajäähdyttämö Virtasalmessa palvelee kalastajia saaliin alkujäähdytyksessä.Sieltä saa,kalastajien kanssa sopien,  ostaa tuoretta kalaa.

Veikko Juntunen on rakentanut Kerkän-taloonsa nykyaikaisen musiikki-studion,joten hän pystyy tarjoamaan sen alan tarvittavat palvelut.

 Kylätalon vieressä on Vuokratalo Oy:n hallinnoima rivitalo.Tiedot asunnoista Vuokratalo Oy:sta.                 

Kyläyhdistyksen toimintasuunnitelmassa kerrotaan ne tapahtumat ja tilaisuudet jotka vuoden aikana pyritään toteuttamaan.Sen lisäksi toimintaa täydentää Kianta-Opiston kurssit.Kyläyhdistyksen toimintaa pyritään ylläpitämään koko vuoden aikana,toivotaan näin kyläläisten kiinnostuksen ja aktiivisuuden säilymistä. Toiminta sellaisenaan on vain käytännön toteuttamista,siis ei siinä mitään ongelmaa.Huolenaihe on,Veikko Juntusen omistaman ja ylläpitämän Kylätalon lämmityskulujen kasvu.Talossa on suora sähkölämmitys ja sehän on  lämmitysmuodoista kaikkein kallein ja sähkön hinta kokoajan nousee.Miten löydettäisiin helpotusta tähän kulujen kasvuun?   

Kylän asuttujen talouksien,asukkaiden,heidän ikäjakaantumisien ja ammattiensa tietoja ylläpidetään kylän nettisivuilla kohdassa "Tietoja nykypäivän kylästä".Tiedot pyritään päivittämään ajoittain.

Kyläyhdistyksellä on koottuna kyläläisten sähköpostiluettelo,jota kautta saadaan nopeasti tietoa jaettua.Kaikki kyläläiset eivät ole vielä antaneet sähköpostiaan luetteloon.     

Kylällä toimii aktiivinen metsästysseura,Ehron Erä.Lähes kaikki yksityisten maat on vuokrattuna seuralle ja muutoinkin on valmiudet tarvittavaan yhteistoimintaan.     

Kylän alueella on monta yksityistietä jotka kuuluvat kunnan hallinnoimaan ja rahoittamaan keskitetyn tiehoidon piiriin.Siihen kuuluu urakoitsijan kilpailutus ja valinta,kesällä lanaus kahteen kertaan ja talvikunnossapito.Tämä toimintatapa on yksi parhaista,ellei paras tapa,avustaa haja-alueen asukkaita asumaan kotonaan auratun tien varressa.Toiveena ja odotuksena on,että tämä keskitetty yksityisteiden hoitojärjestelmä voisi säilyä myös jatkossa.                                                                                           ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Kalenteri