Kuvaus

Moisiovaara on kylä Hyrynsalmen kunnassa Ylä-Kainuussa. Moisiovaarassa toimii aktiivinen kyläyhdistys, joka järjestää palvelupäivän kerran kuukaudessa kyläläisille Moisiovaaran vanhallakoululla. Palvelupäivänä on tarjolla kahvilapalveluita, leivonnaisten myyntiä. Palvelua tarjoavat myös hieroja, jalkahoitaja ja parturi-kampaaja. Tarjolla on myös Hyrynsalmen seurakunnan hartaustilaisuus. Lisäksi kyläyhdistys järjestää erilaisia ulkoilutapahtumia, kuten lasten hiihtokilpailuja, kesätapahtumia, ym.

Kyläyhdistyksen historia

Moisiovaaran kyläyhdistys on perustettu 28.01.1978. Perustajina olivat kunnanhallituksen jäsen Seppo Heikkinen, valtuutetut Lauri Mikkonen, Kalle Keränen, Jouko Keränen ja Eila Kukkonen sekä n. 20 kyläläistä.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin: Seppo Heikkinen ja sihteeriksi Eila Kukkonen.

Kyläyhdistyksen johtokuntaan valittiin 6 jäsentä: Reijo Heikkinen Hevospelto, Seppo Heikkinen Kukkula, Veikko Keränen Pajuniemi, Mauri Helenius Kynnäs, Vesa Kemppainen Koulu, Kerttu Kemppainen Satusaari.

Toimikunnan puheenjohtajaksi määrättiin Seppo Heikkinen, sihteerin kutsuu toimikunta itse Sodankylän ohjesääntöjen perusteella.

 

Vuonna 1998 kyläyhdistys rekisteröityi, Moisiovaaran kyläyhdistys ry:ksi.

Moisiovaaran kyläyhdistys ry:n tarkoituksena on toimia jäsentensä yhteistyöelimenä, päämääränään maaseudun elinvoimaisuuden säilyttäminen, maatila- ja maaseutuyritysten sekä kaikkien toimialueella asuvien ihmisten yhteistoiminnan edistäminen. Jäsentensä yleisen, aineellisen ja henkisen hyvinvoinnin lisääminen sekä heidän ammattitietojensa ja -taitojensa kohottaminen. Edistää jäsentensä keskinäistä yhteistoimintaa ja ihmisten välistä kanssakäymistä sekä ylläpitää ja kehittä kulttuuriperinnettä ja -palveluja.

Vuonna 2012 Moisiovaara valittiin vuoden Kainuulaiseksi kyläksi
samoin kylälle saatiin valokuituverkko,joten tietoliikenne yhteydet ovat toimivat myös täällä perukoilla.
samoin olemme mukana Kainuun Liikunnan Vilima-hankkeessa jonka kautta saamme video-ohjattua jumppaa viikottain tv:kautta. Jumppa on kylällä suosittu ainakin ikääntyvän väen piirisssä.
Ja entäpä ne karjalanpiirakat ja wiinerleivät oman pikkuleipomon tuottamina?
Moisiovaaran kylä on mukana Kainuun Nuotan hallinnoimassa Palke-hankkeessa Kainuusta muina kylinä, Ruhtinansalmi, Suomussalmelta ja Tipasoja Sotkamosta.

 

 

Kalenteri