Käkilahti

Käkilahti - kaunis luonnostaan

Käkilahden kylä sijaitsee Kajaanissa luonnonkauniilla paikalla Oulujärven etelärannalla noin 50 km Kajaanin keskustasta lounaaseen, entisessä Vuolijoen kunnassa. Käkilahti koostuu kolmesta pienemmästä osakylästä:

 

Käkilahti

Käkilahden kylä levittäytyy Vaalantien ympärille. Laajat peltoaukeat, tienvarren asutus sekä Käkilahden auringossa välkehtivät rannat lumoavat kulkijat. Käkilahdessa on 18 ympärivuotisesti asuttua taloa. Käkilahden ja Käkisaaren rannat jättävät väliinsä kauniin lahdenpoukaman, Käkilahden. Vene on aina ollut tärkeä liikkumismuoto kaikille kylän asukkaille. Nykyäänkin, kun päällystettyä tietä pitkin pääsee nopeasti liikkumaan kylän eri osien välillä, voi veneilijä kokea Oulujärven tyynet ja tyrskyt suunnatessaan kokkansa kotirannoillemme.

 

Käkisaari

Käkisaarella on erikoinen historia, sillä perimätieto kertoo venäläisten sotilaiden kaivaneen Käkiniemestä saaren Isonvihan aikana 1700-luvun alussa. Nykyään saaressa on 17 ympärivuotisessa asuinkäytössä olevaa taloa sekä lähes 150 kesämökkiä ja loma-asuntoa. Käkisaaren luonto on vaihteleva: Käkilahden ranta etelässä on rehevää, kun taas Ärjänselkään rajoittuvan pohjoisrannan luonto on karua. Saaressa on loistavat pyöräily ja retkeilymaastot sekä majoitusmahdollisuuksia.

 

Kallionperä

Kallionperä levittäytyy Kestiläntien varteen jatkuen toistakymmentä kilometriä aina Kestilän rajalle asti. Kallionperällä on 15 vakituisesti asuttua taloa. Kallionperä on metsäistä aluetta, jossa on loistavat hiihto- ja marjastusmahdollisuudet lakkasoineen.

Kalenteri