Lököläntupa

Lököläntupa - kuivaamosta kylätaloksi

Käkilahden Maamiesseuran vanha kuivaamo remontoitiin vuosina 2000-2003 kyläläisten yhteiseksi kokoontumispaikaksi Leader-hankkeena yhteistyössä Käkisaaren Erän kanssa Lököläntuvaksi nimetyn kylätalon avajaisia vietettiin hirvikeiton ja tanssiaisten merkeissä 22.10.2002.

Kylätaloa käytetään erilaisten tapahtumien, kurssien ja kokousten järjestämispaikkana. Kyläseura on järjestänyt kylätalolla mm. kynttilänvalamiskurssin, tanssit sekä erilaisia kokoontumisia ja tarinapiirejä. Lisäksi jokavuotiseen perinteeseen kuuluu järjestää seurakunnan kanssa yhteistyössä kyläkirkko kesäkuussa ja kauneimmat joululaulut ja puurojuhla ensimmäisenä adventtina.

Käkisaaren Erä käyttää kylätaloa kokoontumispaikkanaan ja hirviaikana kylmäpuoli toimii hirven nylkemis- ja paloittelupaikkana. Lisäksi metsästysseura tarjoaa hirvikeiton kylätalolla.

Lököläntuvan pihalla toimii kyläläisten ja mökkiläisten käytössä oleva kierrätyspiste, johon voi tuoda lajiteltua paperia ja lasia sekä mökeiltä sekajätettä. Lisäksi kylätalon pihassa on grillikatos, joka on kyläläisten ja kesäasukkaiden käytössä. 

Kyläseura vuokraa Lököläntupaa tapahtumien, kokousten ja juhlien pitopaikaksi. Lisätietoja voi kysyä Sari Ahlströmiltä, puh. 040 536 4209.

Kalenteri