Käkilahden kyläseura

Käkilahden kyläseura - vireä toimija

Käkilahden kyläseura ry on Käkilahden, Käkisaaren, Kallionperän kylien kyläyhdistys. Alueella on 150 ympärivuotista asukasta ja 150 kesämökkiä tai vapaa-ajan asuntoa. Käkilahden kyläseuralla on 85 jäsentä, joista osa on kylän vakituisia asukkaita ja osa mökkiläisiä.

Kyläseuran toiminta-ajatuksena on koota alueen vakituiset asukkaat ja mökkiläiset toimimaan yhdessä ja tekemään Käkilahdesta asuin- ja lomanviettoympäristö. Kyläseura toimii pääasiassa järjestämällä monipuolista toimintaa ympäri vuoden ja toteuttamalla kehittämishankkeita. Kyläseuran viime vuosien hankkeita ovat olleet mm. Työllistämishanke, Vuolijoen Ekohanke sekä Leader-hankkeena remontoitu Lökölän kylätalo. 2005 valmistui Käkilahden kyläkirja. Kylät Yhdessä hankkeen tiimoilta on Kalionperälle rakennettu 2006 Grillikota mäenlaskupaikan yhteyteen.

Tapahtumien osalta kyläseuran toiminta on myös ollut vilkasta. , Laskiaistapahtuma Kallionperällä, Kyläkirkko Lökölässä sekä kauneimmat joululaulut ja Puurojuhla myös Lökölässä ovat jokavuotisia tapahtumia. Lisäksi kirjahanke on elvyttänyt tarinapiiri- ja työpäiväperinnettä.

Kyläseura ottaa myös aktiivisesti kantaa kyläläisiä ja mökkiläisiä koskettavissa asioissa. Seuralla on takanaan aktiivinen jäsenistö ja yhdessä asioita saadaan ajettua helpommin eteenpäin.

 

Kalenteri