Hakasuon mylly on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde. Se sijaitsee näkyvällä paikalla tien varressa. Myllyn yhteydessä ollut sahahöylärakennus on purettu; ainoastaan runko on paikallaan. Rakennukset ovat valmistuneet 1899. Myllyssä on jauhettu viljaa liki sadan vuoden ajan. Mylly kuuluu lähellä sijaitsevaan Taipaleen tilaan.
Myllyyn tuotiin viljaa laajalta alueelta; jopa Ristijärveltä kuljetettiin vehnä jauhettavaksi Hakasuon myllyyn. Mylly on yhä toiminnassa traktorivetoisena. Myllärinä toimii tällä hetkellä Raimo Korhonen. Myllyyn voi tutustustua omaehtoisesti tai kesäaikana pyytää oppaaksi mahdollisesti Myllypirtissä avoinna olevan kesäkahvilan työntekijää.
Myllyn viereisessä varastorakennuksessa on nähtävillä vanhoja maanviljelytyökaluja sekä raudan nostossa käytettyjä työkaluja.
"Asuttamattomat olivat Kivespuron äyräät, kokemattomat sen koskien kalahaudat, mutta siihen koskeen, jossa se Kivesjärvestä lähtiessään Käpykankaan katkasi on muuan alapuolen mies rakentanut vesimyllyn."
- Eino Leino teoksessa Kivesjärveläiset -