Kyläkirja

"Me vuokkilaiset olemme tervanpolttajien jälkeläisiä. Harva tietää enää sukunsa tervanpoltosta mitään. Perimätieto hävisi, kurjuuden kuunteleminen ei enää kiinnostanut uusia sukupolvia, muistot vaipuivat unholaan."

Vuokin ensimmäinen kyläkirja Vuokki vuosien virrassa on julkaistu la 2.12.2017. Julkaisujuhla pidettiin Raatteen Portissa ja juhlaväkeä oli paikalla n. 70.

Kyläkirjaa ruvettin kirjoittamaan todenteolla monen vuoden suunnittelun jälkeen elokuussa 2016 uuden puheenjohtajan johdolla. Kyläkirjakokouksia pidettin n. kerran kuussa elokuusta alkaen. Kokouksissa kerättiin aineistoa, selvitettiin rahoitusmahdollisuuksia yms. Kokouksista on pidetty muistiota ja ne on julkaistu yhdistyksen facebook -sivuilla sekä kylän infotaululla. Kokouskutsut kirjaa kirjoittamaan tai muuten osallistumaan ovat olleet kaikille avoimia ja niitä on välitetty facebookin ja infotaulun kautta.

Kirjan kirjoittajiksi löytyikin osaava joukko vuokkilaisia kynäniekkoja sekä ulkopuolisia, arvovaltaisia kirjoittajia kuten Heikki Rytkölä, Markku Nieminen ja Hannu Romppainen. Kirjassa on kirjoitettua ja suusanallista historian tietoa, kiehtovaa kulttuuria sekä viehkeitä tarinoita kuvin höystettynä. Kirja on osoitus kylän yhteistyöstä ja talkoohengestä. Kirja on kunnianosoitus Vuokille ja vuokkilaisille ennen ja nyt.

Kirjan ensimmäinen painos (300 kpl) myytiin loppuun! Toinen painos (100 kpl) ilmestyi helmikuussa 2018. Myös toinen painos on loppuun myyty. Kiitos kaikille kirjan hankkineille!

Kiitos myös kaikille projektiin osallistuneille! Me tehtiin se!

 

Kirjan kirjoittajia julkaisujuhlassa. Vasemmalta takarivi: Paavo Keränen, Jouko Keränen, Sami Kovalainen, Erkki Keränen ja Ville Hauhia. Vasemmalta eturivi: Jouko Aho, Kirsti Pyhäluoto-Keränen, Eliisa Niskanen (taittaja), Aila Kovalainen, Kirsi Sahrman-Hauhia ja Helge Itkonen.

Kalenteri