Juuri pystytetty opastaulu Vängässä.

Vuokin kyläyhdistys teki Vienan reitille kuusi opastaulua v. 2017, joihin haettiin ja saatiin tukea Elävä Kainuu Leader ry:ltä. Opastauluja tehtiin kaikkinensa kuusi (kolme isoa ja kolme pientä) sekä samalla uusittiin Ala-Vuokin kyläkaupan pihalla ollut ilmoitustaulu. Ilmoitustauluun laitettiin Ala-Vuokin kartta, johon merkittiin joitakin Vuokin alueen nähtävyyksiä.

Opastauluissa mainitut faktat perustuvat niin FT Heikki Rytkölän kirjoituksiin kuin Vängän Pentti Kinnusen ja Hevosvaaran Pauli Heikkisen antamiin tietoihin. Opastaulujen kuvituksen reunakoristeina Ivan Bilibinin (1876-1942) hienot työt ja Paalumedian Ari Manninen teki loistavan ulkoasutyön opastaulujen kanssa.

Taulut syntyivät hyvällä kyläläisten yhteis- ja talkootyöllä. Talkootunteja kertyi mittavat 450 h. Tämä oli kyläyhdistykseltä melkoinen ponnistus, myös rahallisesti, mutta lopputulos on hieno. Opastaulujen rungot on tehty vuokkilaisesta haavasta, opastaulujen kattopäreet on höylätty vuokkilaisten toimesta sekä opastauluissa käytetty terva on vuokkilaista tervaa.

Samalla tehtiin myös esite Vienan reitille. Esitettä löytyi Suomussalmen kunnan matkailutoimistosta, Vuokin kyläkaupalta sekä Rautiaisen myllyltä ja kyläyhdistykseltä.

Vuonna 2021 Vuokin kyläyhdistys ry lahjoitti vastikkeetta Vienan reitti ry:lle Vienan reitin opastaulut. Ala-Vuokin ilmoitus/opastaulu jäi edelleen kyläyhdistyksen omistukseen.

 

Kalenteri