• Valtakunnan Viralliset Kylähullut
    Virallisia Kylähulluja voi bongata vaikka missä! Pidä silmät auki!

Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Kilta ry tiedottaa toiminnastaan

KYLÄHULLU- ANITAN VILLIVUOSI 2022

16. Valtakunnan Virallinen Kylähullu Anita Sievänen on Hullun älykkäät kylät hankkeen kautta reissannut aivan uskomattoman paljon ja tavannut kylillä ja eri tapahtumissa kylätoimijoita. Maininnan arvoista on myös, että Anita on Suomen kylät ry:n hallituksen varajäsen sekä kyläjaoksen varsinainen jäsen. Voit seurata Anitan kylähullun elämää facebookissa:

https://www.facebook.com/Hullun-%C3%84lykk%C3%A4%C3%A4t-Kyl%C3%A4t-hanke-2022-2023-102403522346696/

 

Valtakunnan Virallisia Kylähulluja toimii eri puolilla Suomea erilaisissa luottamustehtävissä asuinalueillaan, kotikunnissa ja maakunnissa. Yhteinen nimittäjä Virallisille Kylähulluille on vastuunkantaminen, rohkeus, yhteisöllinen toiminta ja tulevaisuusajattelu. Kolmastoista kylähullu sanoitti takavuosina laulun Mä Kylähullu oon, jossa sanotaan yhdessä säkeistössä:

"Meidät valittiin tähän tehtävään ja kantaa otetaan. Me asioita ääneen sanotaan ja päättäjiin vedotaan."

Näin me tehdään ja jatketaan samaan malliin myös tulevaisuudessa. Ensi vuonna- 2023 Kylähullut saavat jälleen uuden  Valtakunnan Virallisen Kylähullun riveihinsä. Siispä ensi vuonna kannattaa seurata milloin 17. Valtakunnan VIrallisen Kylähullun haku käynnistyy!

 

Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Kilta ry kiittää kuluneesta vuodesta 2022 ja toivottaa Hyvää ja rauhallista Joulua!

 

 

SAIMAA LOKAALI LAPPEENRANNASSA 26.-28.8.2022

Lokaali on valtakunnallinen paikalliskehittäjien juhla j tapahtumalla on pitkät perinteet suomalaisessa kylätoiminnassa. Tänä vuonna se järjestetään 35. kerran.

Lokaaliin saapuu XVI. Virallinen Kylähullu Anita Sievänen esittelemään Hullun Älykkäät kylät-hanketta. Anitan ja myös muita Kylähulluja löydät Karjalaistorilta perjantaina 26.8. klo 12.00-18.00 sekä Lokaalin muissa kohteissa. Tervetuloa juttusille ja ostamaan Kylähullujen 30-vuotis juhlajulkaisua (15€ kpl).

https://suomenkylat.fi/toiminta/lokaali/

KYLÄHULLUJEN UUSI AIKAKAUSI; HANKETYÖSKENTELYÄ

XVI. KYLÄHULLU ANITA: HULLUN ÄLYKKÄÄT KYLÄ-HANKE

XVI. Kylähullu Anita Sievänen jatkaa samoilla askelmerkeillä kuin edelliset Kylähullut Jukka Naukkarinen ja Matti Hämäläinen ja hän tekee kylähulluna hankkeen kautta todella arvokasta työtä kylätoimijoiden parissa. Klikkaa linkki auki ja katso mitä hanke voisi tarjota vaikka teidän kyläyhteisölle:

https://www.ppkylat.fi/hullun-alykkaat-kylat/

 

XV. KYLÄHULLU JUKKA:  KYLÄLTÄ KYLILLE, KYLÄHULLUN TAPAAN HANKE

Valtakunnan XV virallinen kylähullu Jukka Naukkarinen jatkoi Matin aloittamaa hanketyöskentelyä Kymenlaakson alueella. Jukka sai yhteistyöhön mukaan Kymenlaakson kylät ry:n ja hankkeen projektipäälliköksi tuli Leena Borg. Hankkeen tavoitteena oli  aktivoida kaakkoissuomalaisia kyliä erilaisten keskustelu- ja työpajatilaisuuksien sekä tapahtumien kautta. Koronapandemia puuttui hanketyöskentelyyn ja Kylähullu-Jukka otti kunnon digiloikan. Verkkotapaamisten kautta Jukka ja Leena saivat toteuttaa hanketta.  Lue lisää klikkaamalla linkkiä:

https://kymenlaaksonkylat.fi/kylilta-kylille-kylahullun-tapaan-kaakkois-suomessa/

 

XIV. KYLÄHULLU MATTI: KYLÄLTÄ KYLILLE, KYLÄHULLUN TAPAAN- HANKE

Valtakunnan XIV. Virallinen Kylähullu Matti Hämäläinen lähti luotsaamaan ihan uusille ulapoille Kylähullun virkauraa. Hän sai yhteistyökumppanikseen Keski-Suomen Kylät ry:n ja hankerahoituksen järjestyttyä aloitti Matti kierrokset ympäri Keski-Suomea. Hän esitti Kylähullun Monodialogi pähkäilyä ja herätteli osallistumisen ja yhteisöllisyyden merkitystä. Klikkaamalla linkin auki, niin voit tutustua Matin hankkeen "pähkäilyihin":

https://www.aitomaaseutu.fi/kylalta-kylille-kylahullun-tapaan

Kalenteri