Veli-Matti Karppinen

Mehtälän Veli-Matti on

Ihastunut luovuuteen, kylähulluuteen, ihmisyyteen ja yhteisöllisyyteen. Virallinen kylähullu no:IX

Vuoden 2015 maaseututoimija Suomessa Veli-Matti Karppinen on  Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistyksen puheenjohtaja, sekä Kainuun Nuotta ry:n toiminnanjohtaja. Hän on toiminut lukuisissa järjestöissä,  yritykissä  ja jopa virkamiehenä Yliopistomaailmassa. Hän on ihastunut luovuuteen, kylähulluuteen, ihmisyyteen ja yhteisöllisyyteen. Hän on ollut elämänsä aikana perustamassa monia sellaisiakin järjestöjä, joissa ei enää ole mukana.

Veli-Matti Karppinen sanoo, että kylätoimintaan näkemykset, asenteet ja ihmisten kohtaaminen sopivat. Kylätoimijoilla on muun muassa ylikehittynyt sosiaalinen vastuu. Minun turvaverkostoni on kylä ja metsä on kirkkoni. Minua kiinnostavat persoonat kylillä. Heidän kokemuksissaan, näkemyksissään ja viisauksissaan on sellaista sanomaa, joka panee meikäläisenkin hiljaiseksi, sanoo Veli-Matti Karppinen.

Veli-Matti Karppinen uskoo, että  maaseutu ja kylätoiminta  kansalaistoimintana kehittyy edelleen. Sitä hän pelkää, että kylätoiminta muuttuu pelkästään palkattujen ammattilaisten työksi, aatteellista kylätoimintaa ja palkattuja työntekijöitä molempia tarvitaan.  Mikäli kyläaate häviää silloin on vaara että kylätoiminta  syö itsensä hengiltä. Kansalaistoiminta on ihmisen perusverkosto, paikallisuus. Vastapuolena sille on globalisaatio, Karppinen toteaa.

Veli-Matti on viestinnän, järjestö -ja verkostotoiminnan, luovan kehittämisen ja yrittäjyyden ammattilainen. Hulluna luovuuteen, yhteisöllisyyteen , jossa mikään haaste ei ole pelottava. Verkostojen, yhteisöllisyyden ja kansalaislähtöisen toiminnan ammattilainen.

 

Vuosi 2007: Juuri julkistettu Valtakunnan kylähullu IX

 

Kalenteri