Esko Ropponen

Esko "Eko" Ropponen Kangaslammin Harjurannalta Pohjois-Savostavalittiin  Vuoden kylähulluksi  vuonna 2005. Hänet valittiin tehtävään valtakunnallisilla Kylähullupäivillä Mikkolanniemen toimintakeskuksessa iltapäivällä. Valinnan teki edellinen Kylähullu Heikki Takkinen Helsingin Käpylästä taustajoukkoineen.

Kylähulluksi valittavan on toimittava aktiivisesti oman kylän tai lähiympäristön hyväksi. Valintaan vaaditaan myös oman kunnan suostumus.

Ropponen täyttää kaikki edellytykset. Valitsijat kuvaavat häntä umpihulluksi mieheksi, jonka ideoista on poikinut joukko kylän toimintaa elähdyttäviä hankkeita.

- Ilman Ropposen panostusta Harjuranta olisi vain pieni ja mitätön kyläpahanen Varkauden kupeessa, perustellaan valintaa.

Harjurannalle on saatu muun muassa katuvalot, luontokirkko ja laavu, Peis Immosen luola, luontopolku, maastopyöräreitti, vierasvenesatama ja uimaranta. Nuorille kylätuvassa on biljardipöytä, bändin soittovälineet ja ohjaaja. Kesäteatterissa on uusi katsomo ja esiintymislava pukukoppeineen, ja luetteloa voisi vielä jatkaa.

Kalenteri