Heikki Kumpula

Haapajärvinen kyläaktiivi Heikki Kumpula Kuusaan kylältä.

Heikki Simeoni Kumpula Haapajärveltä valittiin Suomen Viralliseksi Kylähulluksi Kristiinankaupungissa. XII kylähullun titteli myönnettiin nyt vuosille 2013-2014 ja arvonimi on elinikäinen.

Kumpula muutti Haapajärven Kuusaan kylälle 1980-luvun alussa, vaimon perässä. Kuusaan kylätoimintaan hän tuli mukaan 90-luvun alusta, ja on puheenjohtajana vetänyt Jokuset ry:n toimintaa jo lähes parinkymmenen vuoden ajan.

- Luottamustehtävä on ollut antoisa ja todella monipuolinen. Esimiehenä olen noudattanut lapsena koettuja "tunteita" - hyväksyn ihmiset sellaisina kuin he ovat, Kumpula sanoo.

Heikki Kumpula kuvaa itseään lapselliseksi Lapinkylän kasvatiksi.

- Elin nuoruuteni Kurtakon kylässä, siinä tunturin juurella. Imin ympäristöstäni monia ihmiskohtaloita itseeni, hyvässä ja pahassa. Ymmärsin, että jos kaikkensa yrittää sen pitää riittää, ei voi enempää vaatia, keneltäkään, sanoo Kumpula.

Valintaraadin määritelmän mukaan "kylähullu on suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjä ja tulevaisuuden väkevä visijoitsija". Valtakunnan virallisten kylähullujen kilta etsi tehtävään henkilöä, "joka on ennakkoluulottomasti, vahvalla tahtotilalla ja itsensä peliin laittaneena aikaansaanut konkreettista jälkeä".

Kalenteri