Antti Jokinen

 

Antti Jokinen Kuusenlatvan kylältä Hämeenkyröstä valittiin IV Kylähulluksi Kemissä vuonna 1997.  Antti oli kokenut kylätoiminnan herätyksen 1970- luvun alkuvuosina, jolloin Kuusenlatvan kyläkoulua oli kunta lakkauttamassa. Jokinen on julkisissa lausunnoissaan tuonut esille kuinka koulun menetys on henkinen takaisku ja kuinka monille kylille uhka koulun menetyksestä on muodostunut yhteistyön lähtölaukaus. Näin voidaan todeta Kuusenlatvan kylän kohdalla. Hämeenkyrön ensimmäinen kylätoimikunta Kuusenlatva-Seura perustettiin Antti Jokisen johdolla 1975. Sen jälkeen alkoi tulla myös muita kylätoimikuntia.

Antin uurastus johti vuosien varrella aina seuraavaan kehittämisen kohteeseen. Näille yhteinen nimittäjä on yhteistyö. Pirkanmaan kylätoimijoita kokoontui yhteiseen neuvonpitoon kylätoimikuntien yhteiskokoukseen vuonna 1992 ja silloin perustettiin kylien yhteenliittymä Pirkan Kylät ry. Puheenjohtajan paikalle valittiin Antti Jokinen.  Antti Jokisen ennakkoluuloton ja päämäärätietoinen toiminta suomalaisten kylien eteen on ihailtavaa. Hänellä oli näkemys tulevaisuuteen ja mihin suuntaan kylätoimintaa tulee ohjata.

Antti kuoli vuonna 2013. Antin käden jälki näkyy edelleen suomalaisen kylätoiminnan kehittämisessä. Antin tunteneet Valtakunnan Viralliset Kylähullut kertovat Antin olleen herättävä voima suomalaisessa kylätoimintaliikkeessä. Hän oli vahva ja näkyvä persoona, jota kuunneltiin.

Kalenteri