Seppo Lehtinen

 

 

 

 

 

Valintaperusteluina Sepalla oli: Seppo Lehtinen täyttää valtakunnan kylähullun valintakriteerit. Erityisesti nostettiin esille toimeen, tarttuminen, luovuus, innovatiivisuus, innostavuus ja aikaansaavuus.

 

KYLÄHULLU KERÄSI LAAJAT KANNATTAJAJOUKOT

Lehtisestä tuli Suomen 10. kylähullu vuonna 2009 Kajaanissa, jossa edeltäjä Veli-Matti Karppinen kasasi raadin valitsemaan itselleen seuraajaa.

- Minun ansioni oli varmasti se, että olin koko Kymenlaakson yhteinen ehdokas kisaan. Minulla oli laajat kannattajajoukot takana monelta toimintaryhmältä, Seppo Lehtinen kertoo.

Lehtisen ansioksi voi muun muassa laskea pyörätien, joka saatiin rakennettua kylälle talkoovoimin. Muutenkin hän ollut mukana kehittämässä Vuolenkosken kylän toimintaa.

- Olin ehkä hulluin lenkki, mutta sain innostettua kylän ja yhteistyötahot mukaan, Seppo Lehtinen kertoo roolistaan kyläprojekteissa.

Väistyvä kylähullu on kasannut 12-henkisen raadin, joka on valinnut seuraavan kylähullun. Raadissa ovat mukana muun muassa Iitin kunnanjohtaja Pentti Toivonen ja edustajia Tiehallinnosta ja maakuntaliitosta. Joukossa on jopa saappaanheiton maailmanmestari.

Ehdotuksia uudeksi kylähulluksi tuli kaikkiaan 80 kappaletta. Niistä puolet karsiutui pois heti kättelyssä, ja lopulta raati käsitteli puolen tusinaa parasta hakemusta. Päätös uudesta kylähullusta syntyi yksimielisesti.

Kylähullun pitää täyttää selkeät kriteerit.

- Kylähulluksi valitaan kahdeksi vuodeksi henkilö, joka on perinteisistä ajattelumalleista poikkeava, uusia näkökulmia etsivä kylän yhteisön kehitystä eteenpäin vievä luova ihmettelijä ja kyselijä. Etsimme sellaista tyyppiä, joka pystyy moottoroimaan yhteisön vahvuudet positiiviseen toimintaan, väistyvä kylähullu Seppo Lehtinen kiteyttää.

 

 

 

Kalenteri