Matti Hämäläinen

Valtakunnan Virallinen Kylähullu no: XIV on Matti Hämäläinen Äänekoskelta.

valtakunnan kylähullut toimivat suomalaisen kylätoiminnan tienäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visioijana, joka ennakkoluulottomasti, vahvalla tahtotilalla ja itsensä peliin laittaneena on aikaan saanut merkittävää, konkreettista jälkeä. Nämä kriteerit täyttää erinomaisesti Matti Hämäläinen. Hänet tunnetaan akttiivisena kylätoimijana Koiviston kyläyhdistyksen puheenjohtajajan sekä Äänekosken Huiman puheenjohtajana,  lisäksi muiden yhdistysten jäsenyys vie aktiivista miestä. Aktiivisen kyläyhdistyksen viimeisin näyttö on kyläkoulun puolustaminen. Oma koulu säilyy Koivistolla.

Matti Hämäläinen muutti kaupungista vaimonsa kanssa Koivistolle viitisen vuotta sitten. Kun tyttäret lähtivät maailmalle, Matti etsi vaimonsa kanssa rauhallista paikkaa. -Koivisto tuntui hyvältä paikalta asua, kun emme halunneet muuttaa pois Äänekoskelta.Kylällämme toimii kunnon yhteisöllisyys. Tänne veti myös hieno luonto ja historia. Ihmiset silti tekevät paikasta kodin ja tämä yhteisö- Matti kertoo.

Matti Hämäläinen toimii Kylähullujen killan puheenjohtajana kahden vuoden ajan, seuraavan kylähullun valintaan asti. Tehtäviin kuuluu visioida kylien tulevaisuutta ja toimia kylätoiminnan tiennäyttäjänä. Kylähullu-nimitys on pysyvä.

Hämäläinen korosti kiitospuheessaan yhdessä tekemisen ja vapaaehtoistyön merkitystä. "Yksin kukaan ei ole mitään."

Hämäläinen kehotti huolehtimaan siitä, mitä kylillä on, sen sijaan että valitetaan puutteita. "Rikas ei ole se, jolla on paljon, vaan se, jolta puuttuu vähän", hän siteerasi kuulemaansa viisautta.


Yhteystiedot:

Koiviston kyläyhdistys ry
Matti Hämäläinen (puheenjohtaja)
Piiparintie 31 A, 44250 Äänekoski
0400 592 399, alpiini.piiparinen[at]gmail.com

 

Julkistusjuhla

Kylähullu NO: XIV julkistusjuhla

Näytä kaikki (11 kpl)

Kalenteri