Kainuun digituki

Kainuun Nuotta ry kehittää digituki -palvelua. Toiminnan tavoitteena on saada selville Kainuun alueen digituen tarpeen ja tarjonnan kohtaanto sekä selvittää, onko Kainuussa digitukea antavia toimijoita tai digitukea antavia henkilöitä, jotka jatkossa voisivat antaa digitukea sen eri muodoissa etänä. Samalla selvitetään, millaisia tarpeita nähdään etätuen järjestämisessä ylipäätään ja millaista valmennusta etätuen antajat tarvitsevat.

Edellä mainitun lisäksi Kainuun Nuotta ry kartoittaa ja kokoaa verkostoksi digitukihenkilö -toiminnasta kiinnostuneet henkilöt, kyläyhdistykset ja järjestöt. Digituen muotoja ovat etätuki ja esimerkiksi naapuriapuna annettava lähituki. Digituen tarpeita voivat olla mm. sähköisten julkisten palveluiden käytön opastaminen, Internetin, videoneuvottelusovellusten tai sähköpostin käytön opastaminen tai muut laitteistojen, kuten älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen ja oheislaitteiden käyttöön liittyvät opastamiset.

Kainuun kylä- ja asukasyhdistysten kattojärjestönä Kainuun Nuotta ry tulee tekemään kartoitus ja selvitystyötä etenkin edellä mainittujen yhdistysten parissa niin Kajaanissa kuin Kainuun maaseutualueilla. Lisäksi kartoitetaan muut Kainuun alueella digitukea jo antavat tai digituen antamisesta kiinnostuneet järjestöt ja yhdistykset sekä yksityiset henkilöt.

Jos kiinnostuit digitukiverkoston toiminnasta ja haluat tulevaisuudessa tarjota digituki -palvelua joko yhdistyksenä, järjestönä tai yksityisenä henkilönä, täytä alla olevasta painikkeesta avautuva lomake ja täytä pyydetyt tiedot. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian ja voimme keskustella tarkemmin kiinnostuksestasi toimia digitukiverkostossa.

Digituen eettinen ohjeistus

Digituen järjestäjän käsikirja

Kansalaisneuvonta - Neuvoja sekä opastusta julkisten palvelujen käyttäjille