Monikulttuurinen toimintakeskus Monikan toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Monikassa voi viettää aikaa omien ystävien ja/ tai uusien tuttavuuksien kanssa. Vertaistuki on luonnollinen osa kohtaamispaikan toimintaa. Vertaistuen saaminen ja antaminen on tärkeää.

Monikan infosta saa tietoa palveluista Suomessa ja Kajaanissa sekä oikeuksista ja velvollisuuksista Suomessa. Neuvomme muun muassa seuraavissa asioissa: arkielämän haasteet, lupa- ja kansalaisuusasiat, asuminen, vapaa-aika ja harrastukset, suomalainen kulttuuri sekä työelämä ja koulutus. Välitämme asiakkaille ajankohtaista tietoa WhatsApp ryhmien ja sosiaalisenmedian kautta.

Vahvistamme monimuotoisia kohtaamisia laajan yhteistyöverkoston ja vapaaehtoistyön avulla. Järjestöjen, hankkeiden ja oppilaitosten kanssa tehtävän yhteistyön kautta edistämme monimuotoista kohtaamista, myös valtaväestön ja maahanmuuttajien välillä. Yhteisen toiminnan ja tekemisen kautta kanssakäyminen on luonnollista. Kehitämme ja hyödynnämme entistä enemmän vapaaehtoisia ryhmien ohjaamisessa. Vapaaehtoiset järjestävät Monikassa mm. suomenkielen kursseja.