Ohjevideot

Tapahtumakalenterin luonti

Videon lisääminen

Facebook upotus

CSV postituslistan tekeminen

Kuvagallerian lisääminen

Kyselyn lisääminen

Bannerikuvan tekeminen

Bannerikuvan lisääminen

Kuvan tiedostokoon pienentäminen Pixlr ohjelmalla

Kirkkauden ja kontrastin säätäminen Pixlr ohjelmalla

 

 

Tapahtumakalenterin luonti

Alla video kuinka teet tapahtumakalenterin. Kirjaudu julkaisualustan hallintaan tunnuksillasi osoitteessa www.kainuunkylat.fi/hallinta

 


Videon lisääminen

Alla video kuinka lisäät videon esim. youtubesta. Samalla logiikalla voit lisätä videon Facebookista, Google Drivesta, One Drivesta jne.

 


 

Facebook upotus

Alla video kuinka teet Facebook upotuksen. Facebookin plugin sivu löytyy osoitteesta https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin

 


 

Bannerikuvan tekeminen

Alla video kuinka teet Pixlr selainpohjaisella ohjelmalla bannerikuvan. Ohjelma löytyy osoitteesta https://pixlr.com/x/ ja se on täysin ilmaista käyttää.

Bannerikuvan koko on 1400x460px. Käytä kuvana vain vaakaan otettuja kuvia.  Alkuperäisen kuvan koko ei saa olla pienempi kuin 1400x460.

 


 

Bannerikuvan lisääminen

Alla video kuinka lisäät tekemäsi bannerikuvan. Aloita kirjautumalla tunnuksillasi hallintaan osoitteessa  www.kainuunkylat.fi/hallinta.

 


 

Kuvan tiedostokoon pienentäminen Pixlr ohjelmalla

Alla video kuinka rajaat kuvaan vain oleellisen ja samalla tiedostonkoko pienenee.  Esimerkissä olevan tiedostonkoko alkuperäisestä 1,93 mt (1930kt) saatiin piennettyä 483 kilotavuun (kt). Selainpohjainen kuvankäsittelyohjelma löytyy osoitteesta https://pixlr.com/editor/

 


 

Kirkkauden ja Kontrastin säätäminen Pixlr ohjelmalla

Alla video kuinka saat ylivaloittuneesta kuvasta huomattavasti paremman säätämällä kirkkauden ja kontrastin asetuksia. Selainpohjainen kuvankäsittelyohjelma löytyy osoitteesta https://pixlr.com/editor/

 


 

CSV postituslistan tekeminen

Alla video kuinka teet Excelillä CSV postituslistan ja siirrät sen julkaisujärjestelmään

 


 

Kuvagallerian lisääminen

Alla video kuinka teet ja lisäät kuvagallerian. Kuvan tiedostokoon max. koko on 2mt ja voit siirtää kuvat vain 1 kerrallaan.

Vaihtoehtoisesti voit pakata kuvat Zip-tiedostoon ja valita tämän kuvan sijasta, jolloin järjestelmä siirtää kaikki kuvat zip-tiedoston sisältä, mutta Zip tiedostonkoko ei saa ylittää 2mt.

 


 

Kyselyn lisääminen

Alla video kuinka teet ja lisäät kyselyn sivulle. Kyselyt toimivat perussivulla, esim. kyläsivulle tai toimintakalenteriin kyselyä ei pysty lisäämään.