Yhteistyö seitsemän maakunnan kanssa

Kainuun Nuotta ry. toteuttaa kehittämistoiminnan yhteistyötä seitsemän maakunnan kanssa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa, Keski-suomi, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo).

 

Keskeisiä yhteistyömuotoja:

 

Rajaton verkosto -hanke. Jätetty Manner-suomen maaseuturahoitukseen. Rahoituspäätös saatiin vuoden 2017 keväällä.

 

Maaseudun palvelut SOTE-uudistuksessa

 

Maakunnallisista yhteenliittymistä vahvoja toimijoita

Maakunnallisten kylien yhteenliittymien ja Sytyn yhteistyöllä rakennetaan maakunnallisten kylien yhteenliittymien kehittämisstrategia.

 

Ylimaakunnallinen yhteistyö

Luodaan ylimaakunnallisten yhteistyöhankkeiden rakentamisfoorumi. Hankkeet toteutetaan kulloinkin sopivalla maakuntakombinaatiolla.

 

Kylien liiketoiminta

Maakunnallisten kylien yhteenliittymien toimintaa kehitetään välittäjäorganisaatiomaiseksi niin, että yhteenliittymät voivat harjoittaa, mallintaa ja kouluttaa liiketoiminta/varainhankintamuotoja edelleen peruskylille sekä ottaa tästä oman toimintansa mahdollistavan provision.

 

Hyvinvointi ja jaksaminen

Maakunnallisten ja seutukunnallisten paikallistoimijoiden yhdistysten työntekijöiden sekä hallitusten jäsenten työpaikka- ja yhteistyökoulutus järjestetään jatkuvaksi toiminnaksi (maakunnalliset kylien yhteenliittymät yhteistyössä Sytyn kanssa).

 

Kylätoiminnan brändäys

Käynnistetään kylätoiminnan määrätietoinen brändäys. Liitetään brändiin merkittäväksi osaksi nuoria kiinnostavat harrastus- ja kulttuuripalvelut.