Videoasiointi | AnyMeeting | Doodle
Kokoukseen/webinaariin liittyminen
Kun sinut kutsutaan videokokoukseen/ webinaariin, saat sähköpostiisi yllä olevan kuvan mukaisen kutsun.
Kokoukseen/ webinaariin liitytään "Join Meeting Online" -painikkeella. Ensimmäisellä kerralla ohjelma pyytää asentamaan koneellesi selainlaajennuksen, salli tämä asennus. Suositeltavaa on käyttää Google Chrome -selainta.
Laajennuksen asentamisen jälkeen sovellus yhdistää sinut kokoukseen/ webinaariin.
Älypuhelimella kokoukseen/ webinaariin liitytään samalla "Join Meeting Online" -painikkeella.
Ohje Android -älypuhelimella liittymiseen.
Kokouksen/webinaarin ajastaminen
Kun ajoitat kokouksen- tai Webinaarin AnyMeeting-ohjelmassa, määrität aloitusajan ja määrittelet kokouksen tai webinarin keston. Tämä kesto ei aseta aikarajoitustakokoukselle tai Webinaarille. Aika määritellään vain, jotta osallistujat pystyvät aikatauluttamaan aikansa varmistaakseen, että he ovat käytettävissä koko arvioidun ajan.
Kokous tai Webinaari pysyy käynnissä niin kauan kunnes napsautat "End Meeting" -painiketta. 12 tunnin kuluttua niiden aloittamisesta kaikki kokoukset ja Webinaarit päättyvät automaattisesti.
Jos olet kokouksen isäntä ja poistut kokouksesta, mutta jätät kokouksen käyntiin, voit kirjautua takaisin tilillesi ja napsauttaa ”Join Active Meeting” -painiketta liittyäksesi uudelleen kokoukseen. Kokous tai webinaari pysyy käynnissä yhden tunnin ilman isäntää. Jos näin tapahtuu, muista liittyä takaisin tunnin kuluessa, muutoin kokous loppuu ja osallistujat potkaistaan kaikki ulos.
Kun isäntänä lopetat kokouksen tai Webinaarin "End Meeting" -painikkeella, sitä ei voi enää käynnistää tai jatkaa, joten jos haluat jatkaa kokousta tai Webinaaria sen jälkeen, kun se on päättynyt, sinun on ajoitettava ja aloitettava kokonaan uusi.
Kokouksen/ webinaarin ajastaminen
Doodle on ilmainen tapahtumien, kokousten yms. suunnittelupalvelu. Kuka tahansa voi laittaa tapahtuman tai kokouksen pystyyn ja lähettää kyselyn sähköpostitse osallistujille. Kun kaikki kutsutut ovat merkinneet omat sopivat ajankohdat ylös tarjolla olevista vaihtoehdoista, nähdään helposti sopivin päivämäärä tapahtumalle.
Homma lähtee liikkeelle antamalla tapahtumalle nimi, sijainti ja kuvaus. Tämän lisäksi tapahtuman luoja antaa oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa. Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta kyselyä voi muokata vielä jälkikäteen. Doodleen voi luoda myös tunnukset, jolloin pääsee näkemään omat aikaisemmat tapahtumat. Omilla tunnuksilla tapahtumat voi myös viedä omaan kalenteriin.
Tämän jälkeen lisätään päivämääräehdotukset. Nämä ovat siis päiviä, jolloin tapahtuma voitaisiin järjestää. Kun päivät on lisätty, lisätään tarvittaessa myös kellonajat. Kellonajan voi jättää tyhjäksi tai määritellä haluamansa määrän eri aikoja.
Lopuksi voi määritellä vielä erilaisia asetuksia, jos peruskysely ei riitä. Asetuksista voi mm. määritellä, että kysely on piilotettu. Tällöin kyselyn vastaukset ja kommentit ovat vain kyselyn aloittajan nähtävissä. Vastaajille voi myös antaa mahdollisuuden valita vain yksi vaihtoehto. Mielenkiintoinen asetus on myös mahdollisuus antaa tietylle vaihtoehdolle rajattu määrä osallistumisia. Tällöin voi tehdä esim. talkootaulukon, jossa jokaiselle talkootyölle (haravoija, lapioija, kioskinpitäjä jne.) on tietty määrä henkilöitä. Kun henkilömäärä on tullut täyteen, ei ko. tehtävään voi muut enää osallistua.
Kainuun kylät ry
pj. Jani Naumanen, janipekka.naumanen@gmail.com, 0442451561
Sihteeri: Tuula Väisänen
tuula.vaisanen1@gmail.com, 0458407917