Uutiskirje ei näy oikein? Katso uutiskirje selaimessa.

 

10.12.2021

Hyvä OLKA Kainuu Uutiskirjeen tilaaja

OLKA Kainuu Uutiskirjeessä tiedotamme ajankohtaisesta OLKA toiminnasta.

Julkaisemme Uutiskirjeen noin neljä kertaa vuodessa.

Uutiskirjeen 4/2021 sisältö:

  • Aula-avustaja-toiminta alkoi Kainuun keskussairaalassa
  • Tullaan tutuiksi (vapaaehtoisen puheenvuoro)
  • Tule mukaan OLKA-vapaaehtoiseksi
  • Tulevaa toimintaa OLKA-pisteellä
  • EJY ry on nyt HyTe ry
  • Toivo-vertaistukisovellus on nyt julkaistu
  • Joulutervehdys

 


 

Aula-avustaja-toiminta alkoi Kainuun keskussairaalassa

26.10.2021 järjestettyyn aula-avustajien perehdytysvalmennukseen osallistui seitsemän OLKA-vapaaehtoista. Perehdytyksessä kävimme läpi mm. sairaalahygieniaan ja -turvallisuuteen liittyviä asioita ja saimme kattavan opastuksen infopisteen henkilökunnalta ilmoitusautomaattien käytöstä. Kiersimme myös sairaalan tiloja tutustuen odotusalueiden ja osastojen sijainteihin.

Perehdytyksen jälkeen toiminta lähti käyntiin ja osoitti heti alussa tarpeellisuutensa. Sekä sairaalan henkilökunnalta että asiakkailta on tullut erittäin positiivista palautetta, pienikin apu on tarpeen.

Aula-avustaja-toiminta sai ”lentävän lähdön”, kun Kainuun Sanomat tuli tekemään juttua vapaaehtoistyön tarpeesta heti ensimmäiselle vuorolle. Tutustu juttuun tästä.


 

Iso kuva

Tullaan tutuiksi (vapaaehtoisen puheenvuoro)

TERVEHDYS

Olen kajaanilainen 60 vuotias mies. Harrastan luonnossa liikkumista ja valokuvausta, kuntosalilla käyn säännöllisesti. Sanataidetta harrastan myös ja pienoismalliautoja 1/24 suhteella. Kesällä pyöräilen ja marjastan. Sieltä saan teksteihini ideoita ja ajatuksia. Kahdeksan runokirjaa olen väsännyt. Aiheina niissä ovat huumori ja luontorakkaus runot.

Itse sairastan sepelvaltimotautia, Diabetesta yms. ja minulle on tehty ohitusleikkaus 2014. Vapaaehtoistoiminnasta olen aina ollut kiinnostunut. Tänä syksynä olen ollut sairaalalla aula-avustajana muutaman kerran. Ensin piti kuitenkin käydä pieni iltakurssi ja sairaalalla esittely. Olen siis Vapaaehtoinen ILONA-PALVELUSSA. Voin toimia sairaalassa vertaistukihenkilönä, aula-avustajana, juttukaverina ja esiintyjänä. Tämä on ollut tosi mukavaa ja antoisaa puuhaa. Hyvin ovat ottaneet avun vastaan. Olen ollut aina torstaisin klo 12–16 välillä aula-avustajana. Samalla olen oppinut sairaalan tiloja tuntemaan paremmin.

terveisin: Veli Huovinen, OLKA-vapaaehtoinen


 

Iso kuva 

Tule mukaan OLKA vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistoiminta kuuluu OLKA®-toimintaan ja sen tarkoituksena on antaa iloa, tukea ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen. Toiminta on luottamuksellista.

Vapaaehtoisvuorot ovat pääosin arkisin päiväsaikana. Joitakin tehtäviä on mahdollista tehdä illalla ja viikonloppuisin. Kaikki vapaaehtoset valmennetaan tehtävään.

OLKAn sairaalavapaaehtoistoimijan tehtäviä ovat mm. TOIVO-vertaistukihenkilötoiminta sekä ILONA-palvelu (mm. juttukaveri, aula-avustaja, leikkikaveri ja esiintyjä). Vertaistukihenkilöllä on omakohtainen kokemus sairaudesta tai vammasta. ILONA-sairaalavapaaehtoisena sekä OLKA-pisteen päivystäjänä voi toimia ilman omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta.

Vapaaehtoistyö ei korvaa ammattilaisten työtä eikä ota kantaa hoidollisiin asioihin, vaan toimii potilaan tukena.

Lue lisää ja tee hakemus


 

 

Tulevaa toimintaa OLKA-pisteellä

OLKA-piste tarjoaa tietoa yhdistysten ja sairaalan tukimuodoista, yhdistysten ja sairaalan yksiköiden teemapäiviä, tietoa vertaistuesta ja vertaistuen välitystä ja aikaa kohdata kasvokkain.
Tulevia teemapäiviä:
14.12.2021 Mukana elämässä - Itsemurhien ehkäisy Kainuussa -hanke (tee linkki kalenterisivulle)
OLKA-pisteeltä voi tavoittaa yhdistysten vapaaehtoisia tai OLKAn työntekijöitä. OLKA-pisteellä ei kuitenkaan ole jatkuvaa päivystystä. Pisteen materiaaliin voi tutustua myös ilman vapaaehtoisten tai OLKAn työntekijöiden läsnäoloa.
Kainuun uuden sairaalan OLKA-piste sijaitsee infon ja kahvion läheisyydessä. Lähin käynti pääovesta F1.


 

Iso Kuva

EJY ry on nyt HyTe ry

EJY ry:n syyskokous on päättänyt käynnistää nimenmuutoksen. Uusi nimemme on 1.12.2021 alkaen HyTe ry – Hyvinvoinnin ja terveyden puolesta.

HyTe ry koordinoi ja kehittää vapaaehtoistoimintaa, sekä tarjoaa monipuolista tukea ja toimintaa yhdistyksille ja yksilöille.

HyTe ry johtaa HUS:n (Helsingin yliopistollinen sairaala) kanssa valtakunnallista OLKA-verkostoa, johon myös OLKA Kainuu kuuluu. OLKA-toimintamalli on HUS:n ja HyTe ry:n yhteistyössä kehittämä sairaalavapaaehtoistoiminnan malli.


 

 

Kiitos ja Hyvää Joulua!


 

 

OLKA Kainuu yhteystiedot:

Jari Vierimaa, OLKA Kainuu, verkostokoordinaattori, puh. 044 062 8400 tai jari.vierimaa@kainuunkylat.fi

OLKA Vastaavat KAKS:

Minna Mäkäräinen, kuntoutusohjaaja, puh. 044 797 0170
minna.m.makarainen@kainuu.fi

Leena Vuorenmaa, palveluesimies, puh. 044 750 2531
leena.vuorenmaa@kainuu.fi

Lisätietoja OLKA-toiminnasta:

OLKA Kainuu  tai valtakunnallinen OLKA-toiminta

 


Tilaa/ peruuta OLKA Kainuu uutiskirje | Rekisteriseloste | Seuraa meitä Facebookissa

 

 

 

10.12.2021

Kalenteri